Banner
Banner
MODA

Tretja Mestna modna revija v Novem mestu

V četrtek, 17. maja, je novomeško sceno popestrila že tretja Mestna modna revija. Trenutne modne trende so v Galeriji Dolenjskega muzeja predstavile Ana Jelinič, Ana Štucin, Anja Medle in oblikovalka torbic Petra Ulaga. Po uradnem delu pa je magični Muzejski vrt zaživel s peninami Vina Zajc in prigrizki Gostišča Loka.

Prijeten poznopomladanski večer z obilico pozitivne energije je bil v znamenju modnega dogodka Mestna modna revija. Muzejski vrt Dolenjskega muzeja je zaživel v modnem pišu, z občutkom, kot da se nahajamo v kakšni svetovni modni prestolnici z mode željnimi Novomeščani in Novomeščanke v všečnih modnih kombinacijah. Za brezhibnost dogodka so poskrbele idejna vodja projekta in organizatorka, Ana Jelinič, organizatorka in producentka, Maja Judež iz MJ AGENCIJE, ter medijski partner, Inbook.si z Ines Jordan na čelu.

Anja Medle, Ana Jelinič in Maja Judež

Prva je na Mestni modni reviji predstavila svojo kolekcijo Ana Štucin, Kranjčanka, ki je bila zmagovalka natečaja Predstavi se na Mestni modni reviji. Ana predstavlja s svojo kolekcijo Amanita moderno interpretacijo poročnih oblek. Idejno zasnovo je razvila iz občutka neveste na svoj poročni dan. Poigrala se je z mislijo, da se počuti izjemno, lepo, samozavestno, veselo, polno energije, ljubljeno in zaljubljeno. Zakaj ne bi ženska teh občutkov čutila vsak dan.

Sledila je mlada Novomeščanka, Anja Medle. Bili smo priča pravi modni poslastici, saj je bila kolekcija Lapsus na Mestni modni reviji predstavljena premierno. V njej se je Anja posvetila raziskovanju in krojenju moških oblačilnih kosov, ki jih je prepletala s trakovi in jim tako dala nov pomen. Modelke so poleg Anjinih kreacij nosile tudi sončna očala znamk Tom Ford in Swarovski iz Očesnega centra Preskar.

Popestritev letošnje modne revije je bila zagotovo kolekcija torbic in denarnic novomeške oblikovalke Petre Ulaga, ki ustvarja pod blagovno znamko UP Design. Navdih za unikatne in edinstvene torbice jemlje v naravi, v morskem svetu, igri svetlobe; predvsem pa si predstavlja, kakšno torbico bi nosila srečna in uspešna ženska. Torbice so ročno izdelane, iz prvovrstnega italijanskega usnja. Manekenke so poleg torbic predstavljale tudi nakit in ure Urarstva Budna.

Zadnja, a hkrati zagotovo najbolj pričakovana, se je predstavila ljubljenka novomeškega modnega občinstva, Ana Jelinič s kolekcijo FLORA, ki jo sama opiše tako: vidim polno rož, občutim romantiko in vonjam čudovit vonj, ki preplavi svet okoli mene. Omamlja me z nežnostjo in barvitostjo. V meni spodbudi občutek sproščenosti in igrivosti.  Lahkotna sem in čutna. Počutim se kot boginja. Cvetim. Teh občutkov ne želim pozabiti. Naj trajajo, da bom cvetela.

Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na Muzejskih vrtovih. Za prijetno vzdušje je poskrbelo Gostišče Loka s prigrizki in Vina Zajc s premierno predstavitvijo treh novih penin. Da je dogodek zasijal v vsej svoji luči pa so poskrbeli še: Zavarovalnica Generali, Avto Slak, Plastoform, Picerija Era, Lint, Rogelj Romat avtostekla, Market Maja, Pokice, Pie Shop, Rdeča češnja, Papiroti, Cvetličarna Brinc, Afrodita in Hotel Center.

 

 

Foto: Tomaž Kos

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Banner