Banner
Banner
KULTURA

Mestna modna revija – Anja Medle o kolekciji

 

Kot tretja se bo predstavila mlada Novomeščanka, Anja Medle. Anja je študentka 3. letnika Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. Letos je v sklopu študijskega programa prvič svoje kreacije predstavila na ljubljanskem tednu mode. V sodelovanju z idrijsko občino je bila za oblikovanje obleke in čipke na omenjenem dogodku tudi nagrajena.

Anja je navdih iskala v današnjem svetu, v odnosih, v iskrensti do drugih in do sebe. Zanimal jo je vpliv oblačil na družbo in ali so smernice ter pričakovanja res tisto, kar nas oblikuje v nekakšna družbeno pravilna bitja.

Njeno dekle se vsega tega zaveda, vendar se na to ne ozira. Je samosvoja in skozi oblačila pobegne v svet, ki si ga oblikuje sama, brez da bi se pustila kakorkoli omejevati. Kolekcija vsebuje veliko beline in ročnih tehnologij, težjih zimskih materialov, kot sta volna in umetno krzno. Belina v tej zgodbi predstavlja prispodobo belega lista papirja, ki vsak dan znova čaka, da se nanj zapiše nova, drugačna pripoved. V kolekciji sami pa le-to pripovedujejo ročne tehnike, kot so vezenje, tkanje in “beading” (ročno šivane perlice). Za podobo zasanjanega dekleta v belem se tako skriva odločna ženska, ki ima jasen pogled v prihodnost, močna stališča, vendar pa je kljub vsemu pripravljena in odprto sprejema druga mnenja, razmišljanja in se pusti, da jo vsa ta raznolikost in drugačnost ljudi ter vsakdana navdihujejo, učijo in izpopolnjujejo.

Foto: NTF (oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje)

Foto: NTF (oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Banner