Banner
Banner
DRUŽABNI

Mestna modna revija – Ana Jelinič o kolekciji

Foto: Tomaž Levičar

Ana Jelinič, magistra oblikovanja tekstilij in oblačil, je nase opzorila že v študentskih letih. Niz nagrad, ki jih je osvojila doma in na tujem, ji je poleg trdega dela dal zagon za odprtje lastne trgovine v središču Novega mesta. Ana je hkrati tudi glavna pobudnica in idejna vodja Mestne modne revije, o najnovejši kolekciji The Fishion pa nam je zaupala spodnje …


The fishion je zgodba navdihnjena s fotografijo in samim filmom Arizona dreams, Emirja Kustorice. Surrealizem – občutek priznanja svobode, kar je danes nerealno, a naj tako postane. Vse je mogoče, pa čeprav samo v mislih. Naj domišljija postane realnost.

 

Riba pa domišljije ne potrebuje, ona vse vidi, vse ve ali kot pravi Iggy Pop v glasbi iz filma: »The fish doesn’t think, because the fish knows everything«. In ni naključje, da prav riba v kolekciji izpolni vsako željo dekleta.

 

Kolekcija govori o dekletu, ki si želi več svobode, nežnosti, ljubezni. Zato dobi ribo, ki ji izpolni vse, čisto vse kar si zaželi. Svet dekleta z ribo je lep, drugačen od današnjega, realnega. Njen svet je prijazen, topel in razumevajoč. Vsa dekleta si želijo živeti tako kot ona. Živeti z ribo. Moje dekle jo ima in je nikomur ne da.

Elementi kolekcije: preplet gibanja in eleganca, potiski, športni materiali in elementi, preplet različnih materialov, izstopajoče dekorativne elastike, modni dodatki iz slame (v sodelovanje s slovenskim izdelovalcem slamnikov in predmetov iz slame). Osnovne barve so turkizna, bela in črna.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Banner