Banner
Banner
ŽIVLJENJSKI STIL

Ali je denar skrivnost do vaše sreče? Potrjeno s strani znanstvenikov

Vemo, da denar lahko kupi srečo v obliki kvadrature stanovanja in dobre večerje, toda ali je to res ključnega pomena v našem življenju?

Študija Univerze v Cambridgeu je odkrila statistične povezave med denarjem in zadovoljstvom v življenju. Tamkajšnji raziskovalci pravijo, da je zapravljanje denarja za lastne interese bolj pomembno za individualno srečo, kot dejansko stanje na bančnem računu in prihodki nanj. Njihovo delo temelji na skoraj 80.000 bančnih transakcijah v Veliki Britaniji, ki so jih razvrstili na 59 različnih kategorij in pet kategorij osebnosti sodelujočih, ki so odgovarjali na vprašalnike. Prišli so do zaključka, da srečni ljudje potrošijo več denarja na aktivnostih in izkušnjah, ki obogatijo njihova življenja.

V preteklosti so raziskave, ki so se ukvarjale s to večno dilemo ugotovile le šibke povezave, zato je omenjena študija toliko bolj revolucionarne narave, saj temelji na dejanskih bančnih podatkih in potrjuje, da trošenje denarja na dobrinah, ki nas izpopolnjujejo, služi tudi našemu psihološkemu stanju. Morda bo lahko zaključila večne debate o vlogi, ki jo denar oddigra v posameznikovem življenju.

Fotografija: Pinterest

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Banner