Banner
Banner
MAMA

Anja Savšek – Moja Mala Sobica MAME, ki si upajo VEČ!

Nedeljsko popoldne oddeto v pastelne barve, lizike in otroški smeh. Prav tako je domovanje ljubke spletne trgovinice MOJA MALA SOBICA. Pokukajte v pravljični svet Anje Savšek in njene družinice, ki s svojo ponudbo razveseljujejo otroke in njihove starše širom Slovenije.

Anja, prihajajo spomladanski dnevi in z njimi sezona “martinčkanja”. Se raje nastavljaš sončnim žarkom ali si bolj ljubiteljica zimske idile?

Rojena sem poleti in ni čudno, da mi sončni žarki dajejo energijo. Zelo uživam,  ko z družino preživljamo čas na prostem, v naravi in ob morju. Uživam pa tudi v zimskih športih – smučam že od malega. Letos pa smo na snegu zimske radosti uživali družinsko.  Na smuči sva postavila že starejšo hčerko in bilo je zelo pestro in zabavno.

V mladosti si trenirala tenis in imela uspešno kariero. Dokončala si tudi študij ekonomije, sedaj pa si pri koncu z magisterijem.

Da, v mladosti sem igrala tenis, kar niti ni čudno saj sem odraščala v teniškem centru in mi je bila igra tako rekoč položena v zibko. S tenisom sem se ukvarjala do dvajsetega leta, kasneje sem se odločila za študij ekonomije in kmalu tudi za družino☺ Uspešno sem zaključila dodiplomski študij in vpisala tudi magisterij in med tem dvakrat postala mamica- V bližnji prihodnosti me tako čaka še pisanje magistrske naloge.

Bombar jakna – trgovina Monika NM, obleka – Studio Ana

Kako si usklajevala šolo in tenis? Je bilo potrebnega veliko odrekanja? In kako si na to gledala takrat ter kako na to gledaš danes?

Usklajevanje šole in tenisa je bilo kar naporno, sem  pa s tem pridobila določene vrline, nadzorovanje stresa, razvijanje produktivnih ciljev in vse to mi še danes koristi. Kot  najstnici mi je bilo včasih težko, ker sem se morala zaradi treningov in tekmovanj odreči kakšni zabavi ali popoldnevu s prijatelji. Zato pa danes vem, da se brez odrekanja, odpovedovanja in želje po doseganju  ciljev  težko kaj doseže.

Si mama dveh razigranih deklic. Si želiš, da bi postali igralki tenisa?

Livija in Tesa sta zelo razigrani, živahni, včasih malce nagajivi deklici a pri igri pravi zaveznici. Tenisu sem posvetila pomemben del svojega življenja. Sedaj ga oba z možem igrava za zabavo in rekreacijo –prav tako bova omogočila, da bosta v njem uživali tudi hčerki. O teniški karieri pa še ne razmišljamo. Livija zaenkrat sanjari o baletni karieri, Tesi pa je glavna okupacija nagajanje starejši sestrici.☺

Veliko je govora o “pravilni” vzgoji otrok. Se tudi sama držiš kakšne posebne metode?

Posebnih metod pri vzgoji ne uporabljam. Najboljša je sproščenost, dober zgled ter doslednost. Sem mnenja, da je vsake stvari potrebno v ravno pravšnji meri in mislim, da zaenkrat kot družina super funkcioniramo. Nisva pa tipa staršev, ki bi ju neprestano omejevala. Tudi v vrtcu sta pridobili potrebne pozitivne navade (red, skrb za živali, medsebojno pomoč,…).

Na snemanju  modne zgodbe sta bili deklici prisrčno razposajeni. Poziranje pred fotografskim objektivom jima ni pozročalo težav, za večjo koncentracijo pa sta z veseljem posegli po sladkih rekvizitih. Jih tudi doma kdaj podkupiš s tovrstnimi pregrehami?

Trudiva se, da se deklici prehranjujeta čimbolj zdravo, k sreči s tem nimata težav. Seveda je kdaj pa kdaj dovoljena tudi kakšna sladka pregreha. Saj si to privoščimo včasih tudi starši, kajne?

Kako pa je z usklajevanjem sedaj? Tvoja spletna trgovina Moja Mala Sobica je v enem letu prerasla v resen posel, vzgajanje dveh maličic pa tudi ni mačji kašelj.

Vse stvari v zvezi z mojo oziroma našo trgovinico se trudim postoriti v času, ko sta hčerki v vrtcu in ko spita. Seveda pa je včasih potrebno delati tudi v popoldanskem času in takrat sem zelo hvaležna za tako super babice, dedke, prababice in pradedke, ki nam vedno z veseljem priskočijo na pomoč in še punčki pri njih neizmerno uživata.

Od kod  pa je prišla ideja za Mojo malo sobico?

Glavni krivec za to je moj mož. Sama sem imela najprej idejo o pisanju bloga glede opremljanja otroških sobic, saj se mi je leto nazaj zdela ponudba na tem področju v Sloveniji zelo slaba. In po pogovoru z možem je iz tega nastala ideja o spletni trgovini. Kaj je nastalo, pa lahko vidite sami. 🙂

Samostojna podjetniška pot zahteva veliko poguma. Kateri so največji strahovi, ki so se ti porajali pred začetkom?

Moram priznati, da jih niti ni bilo. Še največji strah je bil seveda usklajevanje družinskih ter službenih obveznosti.

Ključ do uspeha očitno poznaš.:) Nam ga zaupaš?

Sama se res trudim s svojimi strankami vzpostaviti dober odnos. Saj si želim, da bi se zadovoljne vračale v našo trgovinico. Poskušam biti čimbolj odzivna, trudim se tudi, da jih z vsakim paketkom pozitivno presenetim.

Pulover in roza obleka z veverico – Studio Ana

Izdelki na spletni strain so tako uporabni kot lepi. Kako jih izbiraš? Tudi deklici sodelujeta pri izboru?

Izdelke večinom izbiram sama. Seveda pa jih hčerkama pokažem in po njuni reakciji vidim, kaj jima ugaja. Pinterest in Instagram sta raj za takšne stvari in ko se moje raziskovanje začne, mu ni konca.☺

Skladišče proizvodov mora biti pravi raj! Si Livija in Tesa kdaj kaj postrežeta brez tvoje vednosti? 🙂

Jooooj čimveč odhodov v skladišče opravim brez njiju, saj bi imeli vse kar je v njem.

Spletna trgovina je odprta 24/7.  Kako si z možem porazdelita družinske obveznosti? Ti pomaga tudi pri trgovini?

Moram priznati, da je tudi mož kar veliko odsoten zaradi službenih obveznosti, ampak kadar je doma si družinske obveznosti kar dobro porazdeliva, je odličen očka in mož.  Pomagal pa je tudi že pakirati paketke in tudi skladišče brez njegove pomoči ne bi bilo tako cute kot je.

Kaj pa moda? Si njena ljubiteljica?

Moda je moja strast in šibka točka hkrati. Zelo rada spremljam nove modne smernice in jim tudi sledim. Zelo težko se uprem tudi nakupom za hčerki, saj je vse tako prikupno in “nujno potrebno”. Mamice se verjetno strinjate s tem?!

Imaš morda še kakšen nasvet za naše bralke, ki se podajajo ali pa spogledujejo z mislijo o samostojni podjetniški poti?

Naj si jasno postavijo svoje cilje in jim sledijo, seveda pa brez odpovedovanja, veliko vloženega truda, dobre volje in dela ne bo šlo.

Plašč – Vilinka, baretka in pas – trgovina Monika Nm

Mojo malo sobico lahko spremlajte na njihovi Facebook strani in Instagramu.

 FOTO: Katja & Simon Photography / MUA: Maja Judež /LOKACIJA: Agencija 4YOUTekst: Ines Dragišić

Za možnost tovrstnega oglaševanja nas kontaktirajte na ines@inbook.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Banner